Glad Midsommar

Nu är det midsommar men bredbandsutbyggnaden stannar inte av för det :-)

Årsmötet är genomfört med ett 60-tal deltagare. Viktigaste beslutet är att den verksamhetsplan som ligger på hemsidan antogs utan ändringar. Läs gärna den!

Våra fibertekniker Jörgen, Lina och Fadi kommer i stort sett att arbeta hela sommaren med fibersvetsning och inmätning. 

Arbetet sker i fyra steg:

·         Lina och Fadi svetsar i närmaste kopplingsskåp och i era ytterdosor.

·         Sen kommer Jörgen och kontrollerar förbindelsen från närmaste nodhus fram till er inomhusfiber.

·         Då inmätning skett kopplas er förbindelse in i noden

·         Därefter kan driftsättning ske. Normalt genom ett besök av er områdesrepresentant. I samband med detta beställer ni de tjänster som ni vill ha. Tjänsterna hittar ni på www.stockholmfiber.se

Planeringen av fibersvetsandet utgår hela tiden från att vi vill svetsa där vi kan få med så många som möjligt på en gång. Just nu sker svetsningen på Saxaren/Lindholmen. Efter detta står Långvik och Dragedet på Möja på tur.

Inte bara svetsning pågår, vi gräver och lägger ner slangar på Korsö och kommer efter det att flytta grävaren till Kasholmen och Träskö Gåln. Grävaren heter Tomas Furrer och kommer från Södra Stavsudda. Efter semesterperioden kommer dragning av lufthängd fiber att återupptas med hjälp av Skärgårdsentreprenörerna.

Återigen, nya abonnenter är mycket välkomna, bidra gärna genom att tala med dina grannar. Vi har ett nät med massor av kopplingsskåp utspridda på ett sätt så det skall vara möjligt att enkelt ansluta nya. Varje ny medlem ger ett gott tillskott till föreningen och sänker dina egna kostnader på sikt.

 

23 Jun 2015

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)